Barbro Jones

Från grytnas.org

Hoppa till: navigering, sök

 Man vill gärna stiga in i Barbros konstverk.

Tavlorna är målade i varma jordnära färger och har ett ljus som gör naturen i målingen så levande och inbjudande att man gärna vill stiga in i konstverken. Denna mycket sevärda konst står Barbro Jones för.
Barbro Jones är född och uppvuxen i Knallasbenning i Grytnäs socken 1948. Jag bor både i Stockholm och i mitt föräldrarhem i Knallasbenning, säger Barbro Jones.
Barbro berättar för att hon har målat i hela sitt liv och hon nu har den tredje separata utställningen. Jag dörjde så länge med att ha separata utställningar för att jag är så självkritisk, säger Barbro.

 Sin utbildning har Barbro fått på Birkagården konstskola, Gerlesborgsskolan och vid Konstfackskolan. Alla skolorna ligger i Stockholm och var därför som jag flyttade dit, säger hon.
Barbro berättar att hon sålde sitt första verk när hon var 17 år. Det var en tuchteckning och jag fick 20 kronor för den, säger hon.
Konstnärrinnan Barbro Jones talar också om att det tar flera dagar att måla en talvla och att hon nästan bara målar naturmotiv. Jag skulle inte vilja att någon annan männsika tittar fram i mina tavlor, säger hon.
Barbro, som målar i akryl, akvarell och grafik, berättar att hon har målat i hela sitt liv. När jag var liten flicka önskade jag mig alltid papper och pennor i julklapp, säger hon.

 Sina motiv hämtar Barbro främst från Knallasbenning men hon har också målat tavlor med natur från Skåne och Sörmland. När jag är ute och går och får se en vedtrave stannar jag alltid till för att skissa den och det finns alltid en tavla med ved med i mina utställningar, avslutar Barbro.

Personliga verktyg
Create a book
MediaWiki Appliance - Powered by TurnKey Linux